In Marketing online

Cum se poate ca Google Adwords sa fie pentru unii Hoţ si pentru altii Fat frumos? De ce nu vinde toata lumea cu el? Pentru ce tip de afacere merge?

  1. Google Hoț- NU functioneaza pe baza de ambitie!


“Am un partener care s-a ambitionat si a bagat in Google adwords 8000 euro in doua luni…” ne-a spus clientul….

Si ? Am intrebat noi, cu interes. Si e primul in Google ! a replicat interlocutorul nostru. Dar…a continuat…eu nu am bugetul asta.

Dar partenerul dvs vinde ? am intrebat eu cu speranta ….Nu…zice omul….i-au venit cateva cereri de vreo 500 euro.  dar e primul si lumea tinde sa se duca la el”

Morala : daca te ambitionezi cu Google Adwords singurul care pierde esti tu pentru ca aceasta metoda de promovare nu se potriveste tuturor domeniilor de activitate.

2.  Google Fat Frumos : Functioneaza daca exista interes crescut pentru produs/serviciu la nivelul pietei.


“E nevoie de doi pentru un vals!”

Un alt client vinde vacante in destinatii exotice.Exista cerere pentru Thailanda? Ei bine da! I-am calculat un volum de cautare pentru cuvintele cheie: care se situa intre 250-800 cautari/luna. Dupa prima luna de campanie google adwords a avut 15 cereri/destinatie din care a vandut 8 ceea ce a acoperit costurile. Daca activezi intr-un model de vanzare de tip B2C si exista volum de cautare mare pe cuvintele care iti definesc afacerea atunci Google Adwords este o metoda buna.

3.  Google Adwords Hoț- Afara-i vopsit gardul inauntru-i leopardul!


Pagina de destinatie din site arata neatractiv

Daca identitatea vizuala a brandului nu este corecta iar pagina de destinatie nu are structura buna si este neatractiva atunci in afara de trafic google adwords nu va obtine rezultate pentru afacerea dvs. Este adevarata afirmatia ca prima impresie este care consolideaza increderea in brand si in afacere.

Exista si alte variabile care ne spun daca merita sau nu sa investiti banii in promovarea cu Google Adwords : modelul de vanzari B2B sau B2C, tipologia produselor/serviciilor, pozitionarea brandului in piata.
In luna mai, oferim 30 min de consultanta gratuita pentru a va raspunde la intrebari.
Contactati-ne la 0722 406 926 sau programati-va aici.

Recent Posts